Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

sâmbătă, 12 martie 2011

Umor sau sinucidere?

Am primit pe mail această glumiţă.O bancnotă de minus 25 la sută.Cu o coasă.Şi cu chipul unui politician cu vechime în politică.Sunt multe astfel de glumiţe pe net.Cu toţi politicienii cu sau fără vechime în politică.Cam asta e tot ce au păţit politicienii români de la revoluţie încoace.Umor.Glumiţe.Politicienii sunt aleşi şi plătiţi de noi pentru a ne face viaţa mai bună.Asta e treaba lor, asta e munca lor.Oricare dintre noi, dacă nu ne facem treaba la locul de muncă, suntem daţi afară.

Dar dacă cineva moare din cauză că nu ne-am făcut noi treaba? Cum se cheamă? În cel mai frecvent caz, omor prin imprudenţă.Din cauza nivelului de trai scăzut şi a şomajului crescut, mulţi români au plecat la muncă în străinătate.Direct din această cauză, nişte copii s-au sinucis.De dorul părinţilor, care au plecat din cauza incompetenţei şi corupţiei politicienilor.
  Astfel de glumiţe, îmi dau de bănuit că sunt răspîndite tot de securiştii lor, pentru a crea şi menţine o stare de normalitate, iată putem critica în voie, şi de ce nu, de bună dispoziţie.Acesta nu e divertisment, ci diversiune.
Ar fi nasol pentru ei ca în locul acestui  "haz de necaz", o expresie ce defineşte prostia în stare pură, să circule pe net citate din sinucigaşi juvenili, ca acesta, al unui copil de 10 ani către mama sa plecată la muncă în străinătate:"Îmi este dor de tine, mamă, ca unui trandafir de apa ploii".
  Iată realitatea: 
"Un copil de 12 ani s-a sinucis pentru că mama sa urma să plece în Italia.Băiatul a lăsat în urmă un bilet în care îşi ia rămas bun de la mama şi sora sa: <<Îmi pare că ne despărţim certaţi. Cu înmormântarea mea nu o să aveţi probleme pentru că vine omul ăla cu banii pe lemne. Soră-mea, tu să te ţii de şcoală. Mamă, tu să ai grijă de tine că lumea e rea>>”,Sursa: Realitatea TV – Luni, 01 Octombrie 2007 21:06.
http://www.realitatea.net/un-copil-de-12-ani-s-a-sinucis-pentru-ca-mama-sa-urma-sa-plece-in-italia_95297.html
Alt caz: 
"Un copil de 10 ani s-a sinucis de dorul mamei plecate la munca in Italia
Inainte de a muri, micuţul a jucat la şcoala rolul unui fluture.Ca o coincidenta, Răzvan jucase la şcoală rolul unui fluture într-o scenetă despre primavară. Aripile de “îngeraş” i le confecţionase chiar tatăl său".
Autor: Dan MAXIM
Sursa: ZIARUL DE IAŞI
Data publicarii: 29/03/2006
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/un-copil-de-10-ani-s-a-sinucis-de-dorul-mamei-plecate-la-munca-in-italia~ni405d
Neoficial, sunt aproximativ 350.000 de copii în această situaţie.Sigur ei şi părinţii lor nu rîd la glumele ce-i vizează pe politicieni.În general, nu mai au chef de rîs.
Umorul nu e o soluţie.Dar nici sinuciderea, directă sau lentă, prin etnobotanice ! Există o soluţie?
Nu ştiu, da mă uit la coasa aia de pe bancnotă, parcă e în dreptul gîtului, sau mi se pare?
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!