Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 24 septembrie 2013

Anonimul X ep.2

JUDECATA DE APOI
Motto: Nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită


-cîndva, în viitorul nostru-
apus de soare la Sf.Gheorghe, overexposed

    Bună ziua sau bună seara doamnelor și domnilor. Ne aflăm în fața Judecătoriei de Apoi, clădirea impresionantă din spatele meu. Iar în fața mea ar trebui să se afle, dacă îmi urmăriți logica, Judecătoria de Înainte. Ha ha. A fost o glumă să mai destindem atmosfera. Atmosferă destul de încordată aici, în Ceruri, de cînd oamenii nu mai cred în Șefu și nici în stafful său. Franciza noastră de pe Pămînt a intrat pe mîinile unor impostori care nu au alt interes decît să facă bani, drept urmare s-au făcut frați cu concurența dar folosesc brandul nostru, pentru încredere.
  Au fost reduceri de personal masive și la noi, mulți și-au cerut transferul dincolo, asta e. E criză !
  Nu ne mai permitem să judecăm individual sufletele care ajung în Ceruri, nu mai e ca pe vremea Răstignitului: o comisie compusă dintr-un sfînt de Cruce roșie, poate și vreo doi de cruce neagră și nu mai știu cîți arhangheli plus încă nu mai știu cîți îngeri judecau un singur suflet. Cum se spunea pe Pămînt tot în vremurile bune, ”unul cu sapa, șapte cu mapa”, aveam și noi o vorbă: ”unul cu păcatele, șapte cu iertatele”, Doamne-Iartă! Și mergea treaba. Mergea. Toată lumea avea un loc de muncă și un petecuț de iarbă verde în rai. Ce vremuri!
  Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie lăudat!, conform noilor reglementări, un singur sfînt de cruce roșie ajutat de un heruvim judecă un grup de suflete. Un grup de suflete care au participat la aceeași faptă bună/rea. Da, doamnelor și domnilor, în urma planului de eficientizare și restructurare implementat de arhanghelii de la FMI (Fondul Mistic Intereligios), s-a constatat că e mai eficient să judeci fapta, nu individul. O faptă are, de regulă, mai mulți co-făptuitori, ceea ce duce la rezolvarea simultană a mai multor dosare. Pe de altă parte, sufletul individual are mai multe fapte la activ, de cele mai multe ori rele, ceea ce cauzează o masivă pierdere de clienți pentru Rai și o supraaglomerare în Iad. De altfel, Iadul, a anunțat recent, mileniul trecut dacă nu mă înșel, că nu mai acordă viză de intrare decedaților români și bulgari.   Revenind la ceea ce se petrece azi, aici, la Judecătoria de Apoi, așteptăm din o mie de ani în o mie de ani, cum ar veni din clipă-n clipă să înceapă judecarea faptei bune comise de un grup de persoane asupra păcătosului Nicu Ciobotenco, mai exact ajutorul dat de aceștia atunci cînd păcătosului, nemerituosului Nicu Ciobotenco i s-a stricat mașina. Vă reamintim că păcătosul, nemerituosul, da ce spun eu, chiar ticălosul Ciobotenco tocmai se pregătea să plece la mare în chiar acea noapte, cînd, la o spălătorie auto, i s-a blocat butucul de contact. În ciuda încercărilor disperate, păcătosul, nemerituosul, ticălosul, netrebnicul, otreapa, licheaua, motherfuckerul Nicu, nu a reușit să-l deblocheze. Acest grup de suflete a fost atunci, lîngă el.
  Judecătorul care va prezida ședința, sfîntul desemnat,  va fi nimeni altul decît Sfîntul Gheorghe.
 Liniște în sală! Toată lumea în picioare!

dacă va continua, să continue! Dacă nu va continua , să nu continue.Dar eu zic, mai bine să continue!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!