Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

luni, 30 septembrie 2013

Somnul țiganilor, tulburat de deschiderea Stagiunii Operei din Iași

Deși spectacolul s-a terminat în jurul orei 23,00, țiganii de pe Ștefan cel Mare și nu numai, au trebuit să rămînă cu mic, cu mare, treji, pe străzi, pînă dimineața, pentru a-și face norma la furat din buzunare, normă stabilită special pentru acest eveniment prestigios

    Țiganii din proximitatea zonei pietonale Ștefan cel Mare și Sfînt au apreciat în mod deosebit deschiderea stagiunii Operei Naționale Române din Iași chiar fără a ști ce înseamnă asta. Totuși, au suferit o foarte mare dezamăgire vizavi de gradul slab de pregătire al ieșenilor și al publicului actual, în general, pentru această formă de artă:
”- Să vii la un asemenea spectacol , de o asemenea grandoare, transmis la televizor, cu doar 15 lei în portofel, ni se pare absolut insultător pentru eforturile d-nei Beatrice, și pentru oamenii care au cîntat, marii noștri artiști care ne reprezintă! Vă dați seama cîtă muncă s-a depus aici, cîtă școală, cîte sacrificii s-au aplaudat pe această scenă în seara asta?! Suntem din nou pe harta culturii! Și unii vin, inimginabil, chiar cu buzunarele goale! Bun, am înțeles că intrarea e liberă, s-a anunțat peste tot, dar ieșirea...” , ne-a declarat Rigoletta Stănescu, cunoscută prin penitenciare și sub pseudonimul ”Văduva veselă”. Asta, deoarece, după nunta lui Figaro Stănescu cu dînsa, acesta a fugit cu Carmen. Rigoletta și-a chemat un frate din Spania, căruia i se spunea ”Bărbierul din Sevilla”, deoarece contra unei sume modice, ”bărbierea” pe oricine. Finalul dramei s-a desfășurat într-o tavernă de periferie, la Traviata. Bărbierul l-a strîns de gît pe Figaro pînă acesta s-a făcut Verdi la față. Viața fură opera!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!