Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 4 februarie 2014

Doamne, SHAREuiește!

Ciclic, ne vine popa. Ciclic, folosind metoda calendarului. Calendarului creștin-ortodox, bineînțeles. Semnele, le cunoaștem cu toții: la intrarea în bloc, pe ușă, sau la avizier, ne întîmpină o hîrtie lipită cu scotch, care ne anunță că, în data de, între orele, vine preotul-paroh conform programării sărbătorilor religioase. Asta ca să deschidem ușa. Să nu cumva să ne panicăm și să credem că poate, la ușă sunt vreo doi golani, îmbrăcați eventual în negru, care să ne tragă cîteva cruci și dumnezei și să ne ia ceva bani, Doamne-ferește ! Să fim liniștiți și să ne învoim de la serviciu, sau s-o chemăm pe mama-soacră, într-un cuvînt să facem tot posibilul să fie cineva acasă, pentru ca ușa să ne fie deschisă, căci e păcat să nu primești părintele.
   Pe același sistem, că e păcat să nu le deschizi, dar mult mai des, pe netul nostru cel de toate zilele suntem vizitați de niște virale păcătoase cu conținut religios. Pe de o parte, ne ceartă pentru că folosim internetul, pentru că ne-am îndepărtat de la credință, de la viața reală, postăm numai prostii, bla bla bla, pe de altă parte, ne îndeamnă să folosim internetul cît de mult putem și să distribuim în număr cît mai mare mesajul respectiv !
   Aceste emailuri te provoacă să-ți dovedești credința pe un ton golănesc, de genul ”hai că nu ești în stare s-o faci, hai că n-ai curaj, te temi de ce vor zice prietenii tăi, etc”, de parcă niște jmecheri de cartier te-ar îndemna să spargi geamul baborniței de la parter, cea care vinde borș la un leu punga, ca probă a bărbăției tale și ca examen de admitere în gașcă.
   Dar ți se promit și recompense: dacă trimiți mesajul în următoarele 5 minute la 15 persoane, ASTĂZI ți se va întîmpla ceva minunat; dacă-l trimiți în 10 minute la 10 persoane, ceva minunat ți se va întîmpla mâine și tot așa. Apoi te amenință: dacă nu-l trimiți, dai de dracu. Sau de un reprezentat regional al acestuia, ceva p-acolo.
 Putem să descoperim mama tehnologiei, să avansăm de să ne căcăm electronic pe noi, să călătorim atît de departe în Univers încît să nu mai știm ce suntem, oameni sau stele, în orice direcție ne va purta devenirea noastră, un strop de misticism tot va rămîne pe fundul creierelor noastre. Sau pe creierul fundurilor noastre, în caz că involuăm becalizîndu-ne sau drăgușindu-ne. Printre știrile despre galaxii ultramegaîndepărtate, accidente spațiale, comete violate, conflicte între clanuri de găuri negre, tot se va strecura, firavă ca un gaz interstelar, rubrica de horoscop.  
  CEVA sau CINEVA va fi mereu ACOLO, de veghe, pentru a ne recompensa sau pentru a ne pedepsi. Și cum, doar mort nu poți păcătui, se pare că acel CEVA /CINEVA se ocupă îndeobște cu pedepsitul. De aceea mulți se tem și trimit acele emailuri mai departe, nepunîndu-și o mică întrebare: dacă acestea conțin viruși?
  Dacă, tocmai pe frica pe care se bazează religia creștină, se bazează și hackerul care a creat mesajul? Atenție la astfel de capcane.
  Și chiar dacă nu ar conține cine știe ce viruși afurisiți, ce treabă are credința mea personală, cu aceste prostituate virtuale înțolite ca niște călugărițe din filmele cu Louis de Funès?! De ce trebuie să dovedesc eu -și cui?! - cum mă raportez la religie? Această reclamă agresivă, invazivă și abuzivă, nu are nimic de-a face cu religia, cu credința. Folosește religia ca să strîngă cît mai multe vizualizări, bani, sau mai știu în ce scopuri. E pur și simplu blasfemie.
    Credința e ceva intim, ceva extrem de personal. Întîlnirea cu Divinitatea nu se produce pe Skype, Dumnezeu nu e la un LIKE distanță. Ar fi un nonsens, un Dumnezeu LAIC! Nu, nu are cont de Facebook, ca să te chatuiești cu El. Deși, recunosc că ar fi amuzant să văd pe Facebook, un mesaj divin de genul: ”POKEIȚI-VĂ! Altfel vă dau unfriend all și share la Apocalipsă!”
Una e să fii credincios, alta e să fii credul.

Bănuiesc că acei ”e-credincioși” care fabrică astfel de mesaje, îmbinînd internetul cu religia, se roagă cam așa:

 Google-ul nostru carele ești în servere,
Iuțească-se browserul tău,
Vie rezultatele căutării tale,
Încarcă-se pagina ta,
Precum pe laptop așa și pe smartphone,
Facebookul nostru cel de toate zilele dă-ni-l nouă astăzi,
Și ne like-uiește nouă postările noastre,
Precum și noi like-uim unfriends-lor noștri,
Și nu ne duce pe noi pe siteuri XXX,
Ci ne firewallește pe noi de viruși,
Că al tău este Internetul și licențele Motorola și Gmailul și Google+,
In the name and pasword of the father or of the mother if you are under 18.
 Admin!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!