Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

joi, 15 mai 2014

Creieru` mic! că noi suntem la putere...

    Astăzi de dimineață am văzut, în sfîrșit, la Antena 1 o emisiune care mi-a plăcut. Altceva. În primul rînd, remarcabil pentru prima televiziune a lui Voiculescu, nimeni nu îl înjura pe Traian Băsescu! Nici măcar o aluzie. Sau poate n-am remarcat-o eu. În al doilea rînd, nimic vulgar. Nici un strop de Capatos, nici un neg de-al Simonei Gherghe. O emisiune corectă, perfect imparțială, cred că singurul produs de presă adevărată din România. Informația, curățată de orice interpretări, sintetizată, concentrată pînă la esență, ajungea la consumator acoperind 100% subiectul. Și cu buget minim! Un decor simplu, frumos, roșu. Iar în centrul ecranului scris foarte citeț, lizibil, cu niște litere nici mari nici mici, nici frumoase nici urîte: ”Revizie tehnică”.
*
La Prima TV există emisiunea CLICK. Conceptul e simplu: cîțiva tineri fac CLICK! atunci cînd își închid creierele. Și astfel începe emisiunea. Domle, eu nu înțeleg de ce se moare de foame în România, cînd se poate trăi atît de bine măncînd rahat. Și este din belșug! Politicienii, oamenii de presă, ”vedetele”produse de presă, prestatorii de servicii, investitorii străini, popii, patronii de cluburi fotbalistice (înafară de vreo 8), `telectualii, horoscopistele, în fine, oamenii de succes sunt toți full of shit.
  Dar, dincolo de acest aspect financiar - veți spune, deloc de neglijat și pe undeva, veți avea dreptate- e totuși cumva, tragic să vezi niște oameni adulți, cu pretenții de cetățeni sănătoși la cap cîștigîndu-și existența  din informații despre nimeni și despre nimic. Ba, chiar mai puțin, despre niște pițipoance. Niște boarfe oarecare. E groaznic să ajungi la un punct al vieții în care să fii expert în probleme de genul : cîte perechi de chiloți pe oră schimbă Biank Dragooshanoo și cîte cristale Swarovski are fiecare, cîte poace a primit Beyonce de la Jay Z sau cîte bășini a tras Madonna în timpul ultimului turneu etc. 
  Grozăvia nu ar fi chiar așa de mare dacă emisioniștii respectivi ar invita  fanii cîte unei vedete, hai două, trei. Și să facă o emisiune pe tema respectivă. Se întîmplă. Că de asta s-a inventat fanatismul și fanii. Să știe cît mai multe despre un multmediatizat hominid. Fiel el fotbalist, actor sau cîntăreț, castravete sau femeie cu barbă. Dar cînd îi vezi pe clickăiții ăștia că știu toate informațiile inutile despre toate numele care apar pe foi lucioase, foi numai bune de atîrnat în veceurile de la țară, alea de lemn, din fundul curții, sau în cabinele de TIR, îți spui că mayașii, au avut, totuși, dreptate. E acolo, mai ales unul slăbănog, care, atunci cînd vorbește despre silicoane mondene, seamănă cu Gollum vorbind despre Inelul The Precious. Are aceeași privire! 
Bravo lor! La urma urmei, de asta s-au inventat personajele publice, de asta există ființele-produse de presă, pentru a fi dezbrăcate și îmbrăcate în emisiuni de gen, radiografiate și studiate secundă de secundă, pe toată suprafață lor netezită prin lifting. Bravo lor pentru pasiune, pentru dăruire, pentru că muncesc și nu dau la oameni în cap, pe stradă ! Și mai ales bravo lor, pentru că țin vie speranța, chiar certitudinea faptului că specia umană, dacă va fi nevoie, va putea oricînd să reînceapă de la zero! Cu un simplu CLICK.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!