Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 27 mai 2014

Ștampila de pe tușă

M-aș duce la vot cu o singură condiție: să pot vota ÎMPOTRIVĂ. Ce opțiuni are alegătorul? Să voteze pentru un candidat sau să anuleze votul.
Asta cu anulatul buletinului de vot e cea mai mare vrăjeală. Prosteală pe față. Abia așteaptă regizorii de efecte speciale electorale ca tu să anulezi votul! Pe ei îi interesează un singur lucru: să fii prezent la vot. Ai fost prezent, ai votat. Ai votat, ai votat pentru. Nu contează pentru cine. Vorba lui Ponta: ai votat pentru cel a cărui mașinărie de fraudat alegerile a funcționat mai bine la secția ta de votare. Voturile anulate se transformă în voturi pro prin diverse metode, deloc sofisticate, ba chiar grobiene, cum ar fi înlocuirea buletinelor de vot anulate cu altele gata votate. Este evident că de pe lista de opțiuni a alegătorului  lipsește ceva.
  Lipsește a doua ștampilă. Cea cu minus, votul care, la numărare, se scade. Votul de VETO. Așa ar fi corect. Să poți spune și pe cine NU vrei să vezi ales. Votul negativ. Mai clar: dacă un cetățean votează pentru, iar eu votez împotrivă, candidatul respectiv are zero voturi. Poate că eu știu ceva mai multe despre candidatul X. Și vreau să-l împiedic să ajungă într-o poziție în care va avea mai multă putere și va face mai mult rău. Cum pot să-l împiedic? Anulînd votul? Votînd răul mai mic? Așa cum am făcut atunci cînd a trebuit să votăm cu Ion Iliescu pentru a nu ajunge președinte Vadim? Nu e corect.
 Nu era mai simplu să votăm negativ pentru Vadim?
Politicienii se folosesc atît de cei care votează cît și de cei care nu votează. Întodeauna, masa gri a celor care nu au fost la vot, e albă pentru cel ce mănîncă rahat la microfon și neagră pentru adversarii săi politici. Și invers, cînd dușmanii bălesc microfonul, ne informează că ăia care nu au fost la vot, de fapt țin cu ei, dar au absentat pentru că sunt dezgustați de ceilalți.
   Numărul celor care nu votează, în România, este net superior celor care mai lasă oleacă șahul în parc sau oile pe cîmp și se prezintă la urne, un pic murdari de ulei și făină. De unde și contestațiile. Cel ce cîștigă alegerile nu e legitim pentru că a dat mită electorală și a fost votat doar de familia și apropiații lui, în fine, de un număr jenant de mic de cetățeni, nereprezentativ la nivel de țară. Cel ce pierde alegerile nu e legitim fiindcă a pierdut, dar de fapt, pute de cinste și țara ține cu el, mai exact mulțimea celor care nu au venit la vot.Că dacă ar fi venit!...
 În concluzie, cei care nu votează sunt și buni și răi. Ei sunt electoratul care”ar fi votat pentru mine, dar sunt scîrbiți de celălalt și de asta nu au venit la vot”. Ei sunt nesimțiții cărora nu le pasă de țară. Ei sunt cei care nu au voie să mai zică nimic deoarece nu au votat. Nu au voie nici măcar să protesteze atunci cînd li se răpesc automat 2 drepturi fundamentale: de a se exprima prin absenteism, respingînd cu totul un proces pe care îl consideră o fraudă, o manipulare, sau o dictatură a celor mulți dar needucați, proști, îndobitociți cu intenție, un mecanism prin care se legitimează hoția.  Și doi, dreptul de VETO. Dreptul de a se exprima printr-un vot ÎMPOTRIVA unui partid sau a unui candidat. Mi se pare la fel de important să știm și cîți alegători NU DORESC un politician, nu numai cîți ÎL DORESC, în fine, dacă interpretăm astfel votul lor.
  Țara are nevoie de tuș!
 În primul rînd, pentru a doua ștampilă, cea cu ”MINUS”. Dacă ar fi scoasă de pe tușă, mulți vor veni la vot, și pre multe buletine va umple de tuș astă ștampilă. În al doilea rînd, dacă am ști clar și pe cine NU VREA poporul, poate că am putea scoate de sub imunitate și pune pe tușă mai mulți ticăloși, oferindu-le restul de tuș. Pentru amprente.

Mulțumesc anticipat celor care au înțeles cum funcționează internetul și îmi vor da un LIKE și un SHARE.
Eu nu șer nimic dijaba, asa se face. Dacă v-a plăcut, e frumos să distribuți acest produs. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!