Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

marți, 18 noiembrie 2014

România cocalarului bine băut: clovnul și bufonul

        Cred că s-a mers un pic mai departe decît ar fi cazul, cu entuziasmul, în cazul rezultatului alegerilor. Citeam ieri pe facebook, cum că, un ziar german și-a permis să titreze ceva de genul ”În România a devenit cool să fii corect”. Da` unde ne trezim aicea, hallo! maine heren unt damen, drept cine ne luați, Tanța și Costel?! Abia am băut o bere-n gară și gata, acum plănuim nunta?! Halt!
      Ce vreți să spuneți, că nu vom mai avea corupți? Că vor dispare mîrlanii, țopîrlanii, nesimțiții, hoții, jmecherii, interlopii, Capatos, Măruță și Gherghe? Toată fauna, floricelele, popcoarnele și semințele țării sunt pe cale de dispariție? Păi ăsta-i un atentat direct la unul dintre ultimele jegosisteme naturale din Europa!  Ce-o să le mai arătăm străinilor cînd vor veni să viziteze jungla... pardon, menajeria,... ptiu!...grădina Carpaților? Casa Poporului din fundu` grădinii?
  Îmi veți spune acum că și pițipoancele și cocalarii sunt pe cale să devină endangered species.
Nu, nu vrem asta. Nu vrem ca toate categoriile de mai sus să devină specii pe cale de dispariție și ca urmare, protejate de lege! Cum ar fi: hai să facem o autostradă! Pe unde? Pe acolo! Nu se poate. De ce? Pe acolo are cuibul, vila, habitatul, un deputat corupt, specie rară, protejată.
    Lăsați, și haiducii au fost cool. Și pirații sunt cool. Mafioții sunt cool. Lasă-i pe ăștia să fie cool.
   Nu vrem să devină cool a fi corect. Vrem să fie normal, firesc.

   Apropos de cocalari și pițipoance. Statul român ar trebui să distribuie, gratis, prezervative. Pentru binele tuturor. Programul ”cornul și laptele” pentru preșcolari și școlari, ar trebui dus la următorul nivel: ”prezervativul și anticoncepționalele” pentru pițipoance și cocalari. Pentru a preveni înmulțirea acestora.
 Pițipoancele și cocalarii se înmulțesc, de regulă, la căldură, băutură și o gravă incultură. Pepinierele acestei involuții sunt discotecile, cluburile, litoralul, sub reflectoarele platourilor de televiziune etc.
  De departe, litoralul românesc e cel mai mare focar de infecție socială cu cocalari și siliconate. Are toate elementele favorizante apariției, dezvoltării și răspîndirii acestora: căldură, băutură, manele și Mazăre.
  Ceea ce e foarte bine. E foarte bine, în eventualitatea în care programul ”prezervativul și anticoncepționalele” nu dă rezultatul dorit, ci se soldează cu rezultatul anticipat.
   Pentru că, să ne înțelegem, una sunt rezultatele dorite, și cu totul altele sunt rezultatele probabile, destul de ușor de anticipat în cazul în care prezervativele și anticoncepționalele vor fi distribuite ca măsură de prevenție: 1. Vor fi refuzate, fiind gratuite - ”Valoarea mea, io sunt un taur / Io am decît prezervativ de aur”; 2.  Mai plauzibil e scenariul în care, cocalarii vor înghiți anticoncepționalele sau le vor trage pe nară, iar pițipoancele vor umfla ”balonașele” și le vor băga pe sub tricou, caz în care se vor naște copii și mai tîmpiți; 3. Unii, mai chibzuiți, mai gospodari, le vor pune la păstrare, pentru bătrînețe, sau la murat, pentru sărbători.
   De asta e foarte bine că le place căldura, băutura, goliciunea. Ați observat, bănuiesc, maieurile ridicate peste abdomen. Exotismul și erotismul, deși habar n-au ce înseamnă cuvintele astea, îi caracterizează. Dacă măsurile contraceptive nu reușesc să stopeze inflația acestor pestilențiali, putem recurge la turism. Le organizăm excursii gratuite în vestul insulei Noua Guinee. Oamenii sunt foarte primitori acolo. Te întîmpină bucuroși pe insulă, te conduc fericiți la ei în sat, te poftesc din toată inima la ei în colibă, te pun la masă...și te mănîncă, deoarece acolo trăiește unul dintre ultimele triburi de canibali din lume. Vreo 4000 de suflete flâmînde. Desigur, un pic mai greu va fi pînă vor deprinde ei cum se prepară o pițipoancă, s-ar putea, la început, să se intoxice cu silicon, să facă toxiinfecții alimentare, să nu mai poată merge o zi-două la muncă, dar, asta e! Așa am pățit și noi prima dată cînd am importat mîncare ieftină și multă din occident. Dar ne-am obișnuit. Nuuu, nu ne-am obișnuit cu mîncarea, nici vorbă! Ne-am obișnuit cu obezitatea și cu cancerul.

   Nu numai la Mamaia sunt cocalari. Nu, sunt și la Saturn, unde m-am aventurat în concediu astă-vară. Că de asta m-am activat împotriva ăstora, mi-am amintit o întîmplare tristă, dintr-o seară a acelui concediu. Erau prin stațiune vreo doi adolescenți ,
 care, seara, se costumau în clovni și făceau animăluțe îndoind baloane, pentru copii. Făceau și ei niște bănuți, de-un suc și-o chiflă, acolo. Admir sincer tinerii care au inițiativă, care fac ceva independent, fără să mai aștepte mocăciuni de la părinți. Nu știu cît să fi avut clovnii respectivi, după voce, vreo 15-16 ani.
  Ia închipuiți-vă că aveți copilul la mare și sunteți bucuroși că își cîștigă singur o parte din bani. Iar într-o seară, vine la el un animal de ăsta, neavortat și, pentru a impresiona o vacă botoxată, se leagă de firavul clovn. Face glume, e spiritual, adică : ”Cît costă o...de asta? ”
Clovnul, observînd atitudinea pasiv-agresivă a cretinului, răspunde, evitînd contactul vizual, ca în cazul animalelor periculoase: ”5 lei”. ”Ieftin!...ia fă-mi și mie o femeie gonflabilă...hă, hă...da să fie virgină”, își încîntă anturajul, jmecherul D&G (așa scria pe tricoul său mulat, normal, cu auriu, cred că sunt inițialele de la Dobitoc&Găozar). Clovnul, jenat, a evitat să-i dea o replică. Și-a văzut, mai departe, de treabă. Îmi doresc să nu-l fi afectat foarte tare boul ăla. Desigur, nu a fost nici primul și nici ultimul bufon pe care tînărul clovn l-a băgat în p...ălărie, sunt convins.

   Uite, ăsta e un lucru care mi-aș dori să se schimbe în mentalul colectiv: un om care muncește în rol de clovn, trebuie respectat la fel ca oricare altul. Iar umorul nu înseamnă bătaie de joc, insulte, jigniri.
   Aroganți, politicieni ca Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, sau personaje publice gen Gigi Becali, Vadim, Dan Diaconescu, au instaurat și au promovat un gen de societate bazată pe manelism, miștocăreală, bani făcuți fără muncă, dușmănie și răzbunare. S-a rîs de Iohannis că nu vorbește. I s-a reproșat că nu a fost mai agresiv cu Victor Viorel. Că n-a făcut entertainment, bufonerii. Dar poate că omul nu se pricepe la asta. De ce să-i cerem să facă virgine gonflabile, cînd, poate că el se pricepe să facă locuri de muncă reale?
  Una e să fii clovn și alta e să fii bufon.
     

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!