Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

luni, 17 noiembrie 2014

Ruleta prezidențială: salam săsesc sau salam băsesc?

   * Un lucru e clar: în țara asta, cît a mai rămas din ea, au fost alegeri. Au fost cît de cît corecte? Nu știm. Cert e că au fost secții de votare, pe alocuri prea multe, prin străinătate prea puține, au fost urne, buletine de vot, ștampile, tot tacîmul. Am avut și candidați, 14 la număr. Doi, în rolurile principale, restul, figuranți, diversioniști, oportuniști și nebuni.
   Personal, acum, la sfărșit de campanie, nu știu cine sunt cei doi foști candidați.
  Cine e Victor Viorel Ponta? Un politician tînăr și ambițios? Un agent sub acoperire? Un infractor în care o gașcă de giga-infractori cu interese materiale uriașe au investit enorm pentru a le proteja pensiile...pardon, interesele? Nu știu.
  Nu știu nici cine este Klaus Werner Iohannis. E un neamț care va face mititeii românești la fel de apreciați ca și cîrnații germani? Mitiwurstul bine făcut...Sau e doar găselnița găștii din defunctul PDL, recte  Berceanu-Blaga-Videanu-și restul, pentru a reveni la ciolan? Colacul de salvare al lui Băsescu, pentru atunci cînd nivelul imunității îi va scade într-atît încît va începe să i se vadă flota și dosarele de securist? Salam săsesc sau salam băsesc? Omul lui Angela Merkel și al occidentului, străinul care ne va vinde țara?
Mister total.

   *Am pus voturile în urnă precum jetoanele la ruletă. Problema e, că, de 25 de ani, tot punem jetoanele pe cîte un candidat și tot pierdem. Pierdem încontinuu. Dacă ne bazăm doar pe noroc, primim ceea ce ne-a spus neamțul, clar: ghinion. Nu ne vindem țara, o jucăm la ruletă!
Asta înseamnă să ne bazăm mereu pe altcineva să ne facă norocul, să ne facă treaba. Ceea ce mă duce direct la următoarea concluzie:

    * Românii își doresc un tătuc. Au nevoie ca altcineva să ia deciziile pentru ei. N-au înțeles absolut nimic din lumea în care trăiesc. Au aprobat execuția lui Ceaușescu pentru că nu le dădea mîncare, băutură, emisiuni TV și liberă circulație. Un loc de muncă și o locuință erau drepturi indiscutabile, astea veneau așa, de la sine. Acum îl vor înapoi, nu le mai trebuie democrație, nu le mai trebuie blugi, ciungă sau dolari. Să vină oricine, să facă orice, dar nu ne mai obligați să gîndim ca să trăim!
Era bine atunci: noi ne făceam că muncim, ei se făceau că ne plătesc. Subzistența era garantată. Enoriașii Bisericii Poieniste de Iarbă-Verde, adevărata și singura religie a românilor, închinau cîte un pahar de bere și mergeau la slujba Sfîntului Grătar în fiecare duminică, cu pioșenie, avînd un singur scop în viață: cînd le-o fi mai rău așa să le fie. Fără să-și pună, măcar așa, în glumă, problema, că ar fi posibil să le fie și mai bine. Mai au înțelepții ăștia de căcat o vorbă: mai binele e dușmanul binelui.

   * Paradoxal, sfidînd  orice matematică elementară, media coeficientului de inteligență al unei mulțimi de oameni este mai mic decît  coeficientul de inteligență al fiecărui individ dintre cei care compun acea mulțime. Cu alte cuvinte, gloata este capabilă să comită o prostie mai mare decît ar fi în stare, singur, orice idiot care face parte din acea gloată.

   * Cinismul, ticăloșia, tupeul, lipsa de umanitate, de conștiință, ale politicienilor nu are limite. L-am văzut azi pe Vasile Blaga vorbind despre sacrificiul celor care au murit la Revoluție ! Porcul ăsta sinistru trebuie jupuit, făcuți bocanci din pielea lui și apoi lovit cu bocancii făcuți din șoriciul lui, în gură pînă se asomează pe el.

   *Presa, ca și prostia pură, are resurse și puteri nelimitate. Aici ne aflăm noi, astăzi, după 25 de ani de la sacrificiul celor care i-au permis lui Blaga & Co să se îmbogățească prăduind această țară: la confluența presei cu prostia.

  * Am văzut cea mai slabă campanie ever. Ca și cum totul era prestabilit, dar trebuia făcut, de ochii lumii, circul ăsta cu campania electorală. Ponta, sigur de victorie, fără chef de prea mari strofocări electorale. Ca un student care a cumpărat subiectele. Plagiatorul aproape că a reușit, din nou! Gașca din spatele său, toți pușcăriașii ăia care abia așteaptă să iasă amnistiați, toți baronii din țară care mai au atîtea de furat, toți cei care au investit pentru cumpărarea postului de președinte al României, trebuie să recupereze sume uriașe. Nu-și permit să piardă. De data asta, mașinăria lor de vot trebuie să fie zdrobitoare, nu ca în 2009. Au uitat un mic amănunt: poporul.
  Ceilalți, nu știu ce joc au făcut. Ori au riscat prostește, mizînd totul pe-o carte, mai exact pe un candidat proaspăt, cu un CV respectabil. Ori au fost lucizi, pragmatici, au înțeles că după doi ani jumate de cînd nu mai sunt la butoane, cașcavalul portocaliu s-a transformat într-o feliuță subțire de șvaițer, iar cel roșu are acum toate E-urile necesare (E bani, E influență, E corupți, E majoritate parlamentară Etc), context în care au pus de-un blat pe înserat mai ceva ca-n campionat ! Uitînd și ei, același mic amănunt: poporul român, imprevizibil, măcar o dată la 25 de ani.
   Pentru că eu nu am văzut la Iohannis nici cea mai mică dorință de a cîștiga alegerile. Omul părea că este silit să candideze, că abia așteaptă să se termine toată tîmpenia asta, pentru a se ocupa de treburi mai importante. Obosit, laconic, deloc combativ, zîmbind cît se poate de fals și de forțat, a anunțat sfîrșitul campaniei cu 2 zile înainte de finalul legal al acesteia! În condițiile în care avea de recuperat jdemii de procente față de celălalt candidat.  Ce s-a întîmplat cu omul ăsta, probabil nu vom ști niciodată: l-au plătit? l-au șantajat? s-a băgat bine intenționat și a constatat că n-are nici o șansă pentru lucrul bine făcut?...toate variantele de mai sus?...
Oricum, a încurcat-o: a ajuns președintele României. Lasă, Klause, și cînd ți-o fi mai rău, așa să-ți fie!

Să nu uit de sloganele electorale, remarcabil de proaste.

* Victor Viorel Ponta, ”Doar Ponta protejează pensiile”. Să mori tu!
De cine le protejează?  De ce anume le protejează?  De ploaie, de vînt? Să înțelegem că un drept fundamental al unui om care a muncit pentru acesta, nu este garantat în România?! Sloganul acesta afirmă că Statul Român este un hoț care-ți poate fura drepturile. Înseamnă că nu există justiție, că nu există Constituție, că nu avem un stat de drept! Și cum ai guvernat pînă acum Viorele?! Pe ce bază?! Foarte grav.

* Elena Udrea, ”Bună pentru România„. Curviștina asta, conștientă că n-are ce căuta la Cotroceni, a luat banii pe care i-a dat Băsescu pentru campanie și țuști! la Paris, la shopping. Cu procuroarea. Iar  pentru campanie a folosit aceleași jocuri erotice de budoar, de dormitor, care-i plac chiorului: s-a pozat în haine de școlăriță, de doctoriță, și-a făcut campanie pe site-uri porno, cam p-acolo pe unde știa ea că navighează marinarul.

* Monica Macovei: ”Votează Macovei. E mai bună decît ei”. Adică fură mai bine?!

* Kelemen Hunor: ”Respect”. Să mă pupi în...direct. Pune mîna și mai învață cîteva cuvinte românești, bosgore!

* Teodor Meleșcanu: ”Votați Teodor Meleșcanu. Președinte competent și bun român”. Ăsta e un slogan bun atunci cînd candidezi pentru funcția de președinte al Asociației de Proprietari, la un bloc, undeva. Să asculți ce se petrece pe scara blocului cu urechile alea clăpăuge, de spion profesionist.

* William Brânză: ”Să le spargem gașca”.  Pe ei, pe mama lor! Cînd te cheamă William Brânză, nu mai ai nevoie de nici un slogan. Nu trebuie să vii cu tîmpenii de astea golănești, de stadion, că nu suntem la fotbal.

    În final, permiteți o dorință utopică. Îmi doresc, ca, măcar de data asta, votul majoritar să fi fost pentru ”lucrul bine făcut”, pentru normalitate. Nu împotriva lui Ponta, deși e normal să fie așa.
  Îmi doresc ca votul datorită căruia a cîștigat Iohannis să  aibe legătură cu omul ăsta, nu să fi fost doar un vot, în totalitate, împotriva lui Ponta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!