Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

miercuri, 8 iunie 2016

La ce oră începe mandatul lui Firea?

   Sunt fascinat de doamna Gabriela V.Firea. Îmi aduce aminte de profa de informare politică, din liceu. Și de doamna profesoară mi-a plăcut, oarecum. Era drăguță, tot așa, ca d-na Firea. Cred că era, totuși, mai inteligentă. Și sunt convins că, dacă-ți lipeai urechea de capul ei, auzeai marea. În cazul doamnei Firea, cred că în capul domniei sale se aud noile mijloace de transport în comun cu care va fi dotat Bucureștiul, se aud nenumărate fonduri europene inundând bugetul capitalei, clinchete vesele de bicicliști fericiți, pedalând pe noile lor piste...așa că, țineți aproape! 

        Mă fascinează, în primul rând, imunitatea ei absolută la bun simț. Când ești prost de-a binelea și nu te pricepi la nimic, ai impresia că te pricepi la toate. Pe un om normal, bunul-simț îl mai trage de mânecă uneori, îi mai indică niște limite. Pe alde duduia Gabi, dacă o pui președintă la NASA, la World Federation of Neurology, sau la conducerea unui submarin nuclear, nu va spune ”NU”. Posteriorul ei are un design special, adaptabil și pliabil la orice scaun de conducere. Se spune că marele Nicolae Iorga i-ar fi spus unui tânăr care s-a gândit să probeze pe furiș scaunul de prim-ministru, celebra frază, nu știu exact citatul, dar suna cam așa: ”Nu te jena, tinere, stai jos. La fund suntem toți la fel, la cap e diferența”. Nimic mai fals! În show-biz, de unde vine Albinuța, lucrurile stau exact pe dos.

        În al doilea rând, găsesc frustrant de capacitatea dânsei de a vorbi fără a spune ceva. De a debita tîmpenii cu toată convingerea. Nu se bucură, nu se enervează. Sunt ca niște holograme 3D care redau o înregistrare. Eram convins, pe atunci, că dacă n-ar fi existat comunismul, n-ar fi existat nici genul ăsta de oameni. Oameni care se ocupă cu nimic. Vorbesc nimic, scriu nimic, transmit nimic, se pricep la nimic. Și chiar așa sunt ei, nu e doar o fațadă. Sunt ca niște viruși în stare latentă. Abia așteaptă tipul potrivit de orînduire socială ca să devină liderii acesteia. Comunism, fascism, orice gen de dictatură, orice gen de societate bazată pe minciună, pe exploatarea fără milă a maselor, o lume a formelor fără fond. Fără cultură, fără educație, fără umanitate. Și capitalismul feroce e o formă de dictatură. Dictatura banilor. A corupției. Într-o societate cît de cît civilizată, Gabriela Firea era ajutor de manechin de plastic, într-o vitrină, la Bacău. Altă performanță n-o văd realizînd. N-o văd în stare nici să bea un pahar cu apă, singură, de capul ei. De altceva nici nu mai zic. Ba zic.
       Nu știu dacă păpușile astea fac sex. Probabil că da, din moment ce au copii. Vă dați seama ce nasol sau cel puțin ciudat se simte partenerul lor, cînd aude: ”În mai puțin de 2 minute, actul nostru mutual consimțit de acord, se va finaliza. Rezultatele sexului nostru sunt niște poluții moderne, la nivel european. Poluții pe care le putem pune în practică, dacă lucrăm împreună! Desigur, mai sunt multe de schimbat, de îmbunătățit: infrastructura patului e veche. Cearceafurile trebuie schimbate. N-ar trebui să mai porți șosete în aceste momente. Dar acum, la final, vreau să vă mulțumesc domnule soț, că m-ați ales și promit că n-am să vă dezamăgesc. Nu lăsați campaniile negative să ne despartă în tabere.Trebuie să fim împreună de aceeași parte a patului, de aceeași parte a mandatului. Pentru București, pentru Voluntari! Apropo, constat că ai terminat, mai sunt voluntari?”

      Doamne, ce rău sunt!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!