Serios!

Voi, cei care intraţi aici, aflaţi că toate postările de pe acest blog,fără excepţie, sunt pamflete,pure ficţiuni,produsul imaginaţiei autorului,sau interpretări parodice ale realităţii în viziunea strict personală a acestuia.

joi, 29 martie 2018

MOSTRĂ DE CINISM CONSUMERIST

   N-am ce face și deschid oleacă internetul pe câteva știri, să văd dacă, încă mă mai descurc cu limba engleză, sau dacă  trebuie să mă apuc de rusă, eventual chineză. De când cu Netflixurile și Amazoanele astea, nu mai știu pe ce lume sunt.  Ceea ce e un lucru foarte bun. Când știi pe ce lume trăiești, nici nu vrei să știi pe ce lume ești. La urma urmei ce e de știut? Te-ai trezit, te-au furat, te-ai culcat. Astea-s toate știrile. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru bani. De ce atâția bani? Deoarece consumerismul nu iartă pe nimeni. Nu ia pauză. Nu poate fi oprit. Ca să te menții pe val, trebuie să produci, constant, bani. Nici o sumă nu e prea mare, nici o rezervă nu te pune la adăpost. Pentru că nici banii nu mai au valoare. Bitcoins, obligațiuni, credit carduri, burse, unități de fond, IFD-uri, titluri de valoare, toate astea apar și dispar într-o clipă, într-un univers virtual care ne înlocuiește, ne acaparează clipă de clipă, universul real. Nici cash-ul nu mai e ce-a fost: de devalorizare, denominare, șters la c... cu ei, ați auzit? Averile nu mai sunt ca pe vremea cavalerilor de la Malta, valori solide și palpabile, moștenire pentru generațiile viitoare.
   Consumerismul justifică orice, pentru oricine, oricând. Justifică și imaginea de mai sus. Și ce dacă unu`, într-o oarecare seară, într-o oarecare doară,  și-a kilărit cu sânge rece toată familia? Punem o reclamă pe aceeași pagină, chiar pagina-i îmbibată cu sînge de copil nevinovat. Și iată ce bube, mucigaiuri și puroi, cinism involuntar și înțelesuri noi :
   ”Ce arată rezultatele preliminare ale autopsiilor în cazul triplei crime din Brașov: că trebuie să alegem vitamina C de la SECOM. (...) pentru funcționarea normală a sistemului imunitar al copilului tău”.
   Mă așteptam să continue:
Ca să nu mai răcească copilul, așa ușor, când îi bagă tacsu cuțitu rece în spatele transpirat. 
Comandă acum. Nu după.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Lăsați orice comentarii, voi ce intrați aici!